Perinteinen rosvopaisti nautittiin
edellisvuoden tapaan Sotkamossa. Rosvopaistiuuni täyttyi ääriään myöten;
tarjolla oli täytetty hirvensydän, porsaanpaisti ja lammaspaisti.
Syötävää siis riitti. Paikalle saapuikin lopulta parikymmentä reipasta
viinikerholaista.
Juomatkin
olivat tällä kertaa kaikkien mieleen, koska jokainen toi omat viininsä.
Ruoka valmistui n. kahdeksassa tunnissa mukaanlukien uunin
alkulämmitys.
Marskinryyppy,
lestinheitto ja yhteislaulu kuuluivat tietysti ohjelmaan.
Lestinheitossa saatiin uudet voittajat, koska edelliset voittajat
määrättiin tuomareiksi.
Hyvä
ilma mahdollisti syömisen tähtitaivaan alla. Tunnelma oli korkealla
koko ajan ja ilta huipentui komeiden pihlajien alla laulettuun lauluun Uralin pihlaja, vieläpä alkukielellä venäjäksi.
Kuivatuilla luumuilla ja aprikooseilla täytetty hirven sydän. |
Reseptit:
Porsaan ulkofilettä marinoitiin seoksessa, jossa oli aprikoosimarmeladia, raastettua inkivääriä, valkosipulia, soijakastiketta ja currya.
Lampaanpaistin marinoimiseen rosmariinia, timjamia ja lihaan upotettuja valkosipulinkynsiä.
Hirven sydän täytettiin kuivatuilla luumuilla ja aprikooseilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti