maanantai 1. joulukuuta 2014

Satavuotisjuhlat Tuliketussa



Vino vietti jälleen perinteisiä hirvipeijaisia hotelli Tuliketussa la 22.11.
Tilaisuus aloitettiin poikkeuksellisesti juhlavan virallisesti poksauttamalla kuohuviinit seuramme seniorin, Mikon, 75-vuotissynttäreiden kunniaksi. Seniori huomattiin hyvämuistiseksi, kun hän ainoana muisti, että viiniseuramme täyttää 25 vuotta. Samalla kokoontuminen muuttui satavuotisjuhlaksi.

Sitten käärittiin hihat ja alettiin töihin.
Arvosteltavana oli kaksi punkkua, jotka kumpikin miellyttivät raatia. Yhteinen nimittäjä juomille oli Mourvedre-rypäle, jota tosin kakkosessa oli vain 5%, tuntuneeko missään?  [ Ei, lat. huom.]

Ykkösviini, australialainen Block 50 Mourvedre Grenache, sai huippupisteet, 4,0.
Tuoksua luonnehdittiin eksoottiseksi, mikä tässä tapauksessa ei siis ollut negatiivinen arvio. Joku löysi tuoksussa nahkaa, toinen pani vielä paremmaksi  ehdottamalla siannahkaa. Yksimielinen päätös lopulta oli, että aromi oli villisiannahkaa. Osoittanee jäseniemme ylivertaista asiantuntemusta.
Alkoholia oli tuotteeseen kertynyt huimat 14.5%, johtuneeko alkavasta ilmastonmuutoksesta. Toivomme ilmastonmuutoksen pelastavan Ranskankin viinituotannon - saisivat poimituksi rypäleensä joksus kypsinäkin...

Kakkonen, etelä-afrikkalainen Earth Song Shiraz Mourvedre sai 3,5 pistettä, havaittiin varsin juomakelpoiseksi.


Lopulta päästiin pääasiaan eli verottamaan Viken laatimaa loistavaa seisomapöytää. Hirviannokset tuotiin suoraan lautaselle, niitä ei haaskattu hotellin muille vieraille. Salaatti- ja kalapöytä olivat ennennäkemättömän runsaat ja maukkaat. Lisäksi pääsimme syömään perinteisiä jouluruokia, koska samaan aikaan vietettiin Tuliketussa pikkujoulujuhlia. Paikalla kuultiin elävää musiikkia paikallisen orkesterin esittämänä. Tunnelma oli katossa alusta alkaen; ilta kului seurustelun ja tanssin merkeissä.


Kuvaajan väsähdettyä ja poistuessa nukkumaan, viimeiseksi havainnoksi jäi viinikerholaiset villissä tanssissa...















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti