lauantai 11. tammikuuta 2014

Jatsia ja jalokalaa


oli jo vuonna 1986 Kainuun Jazzkevään tunnus.

Kalaa ja jatsia oli myös tarjolla Viinikerho Vinon perinteisessä pikkujoulussa Tuliketussa [4.1.2014]. Tapamme mukaan pikkujoulun vietto ei saa jäädä viime tippaan.
Hotellissa majaili myös parisataa itänaapuria, joten venäjää kuuli joka toisella askeleella.
Kauko ja Ulla toimivat isäntinä, nyt maisteltiin valkoviinejä.

Ykkösviinin visuaalinen ilme toi mieleen Raija Orasen romaanin "Puhtaat valkoiset lakanat", sen kristallinen kirkkaus sai Jarin jopa vertaamaan sitä Oulun vesijohtoveteen.
(Kakkosen sävy taas toi mieleen Talvivaaralta alkunsa saavan Lumijoen..)
Tuoksua saattoi luonnehtia Alkon kliseellä "antava", siitä löydettiin ananasta,melonia, apilaa - siitä ei saavutettu yksimielisyyttä, oliko apila valkoista vai punaista !
Myös toffeeta  havaittiin -lieneekö jollakin jäänyt joulukarkkeja hampaankoloon?

Maku : Piiiiitkä, lähes akkuhappoinen pH, tuore ja ryhdikäs kuin preussilainen sotilas. Epäiltiin vahvasti Riezlingiksi Euroopan parhailta rinteiltä.
Totuus oli kuitenkin toisenlainen, kyseessä oli Uusiseellantilainen  Fernway Savignon Blanc, tuotettu Eurooppaan terästankeissa ja pullotettu Ranskassa.
Alkon määritelmän mukaan RODUKAS, kuka suomentaisi?
Vino paljasti antirasistisuutensa antamalla tälle Jackson Estaten halpisversiolle (11,97 €) peräti 4,1 pistettä !
Lieneekö valkoviinien ennätys seurassamme ?

Kakkosviinin väri tulikin jo luonnehdituksi ylempänä.  Jarille tuli jälleen assosiaatiota Oulun vesijohtoveteen, tällä kertaa tuoksusta.
Luirun maun perusteella osattiin aika pian määritellä viini tammittamattomaksi Chardonnayksi, alkuperämaata ei tosin keksitty.
Kysyttäessä, paljonko vinolaiset olisivat valmiita  ko. aineesta maksamaan, heitti Jari pokkana 14 € ja samalla muikeasti tarkkaili toisten ilmeitä. Ei mennyt läpi.
Viini paljastui Espanjalaiseksi Raimatin Chardonnayksi ( 9,98 € 13% alc) 2,7 pistettä.

Vikelle suuret kiitokset maittavista ruuista ja Kaukolle ja Ullalle kiitokset loistavasta logistiikasta !
Ilta jatkui joululahjojen jaolla ja korkealaatuisella musisoinnilla. Mikko esitti "Joulun kellot" pohjoissaameksi. [Kuultiin myös laulua bosniaksi, latojan huomautus.]

Lisäjuomana Infinitus Tempranillo
 Christmas Special Edition 2009

 





Oli myös possua, tietenkin.

Onneksi kukaan ei saanut itsensä tuomaa lahjaa.


Kainuulaisten muusikkikonkareiden kokoonpano Olli Pautola & Old Stars soitteli tasokasta jazzia loppuillan. Musiikki oli myös erittäin tanssittavaa, minkä Immi ja Jukka yhdessä tuumin todistivat. [Rokkiakin kuultiin, latojan huomautus.]

Jukka [teksti] ja Jari [kuvat]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti